- Strona główna
 - Dominik Mięsny
 - Produkty
 - Mięsa
 - Wieprzowina
 - Karkówka
 
                    Rodzaj obróbki
Karkówka - Jest ona karkowym odcinkiem schabu. Pochodzi z odcinka szyjnego i przedniej części grzbietowej tuszy. Mięso jest elastyczne i jędrne.
Skład
Mięśnie poprzerastane są tłuszczem, tkanką łączną oraz powięziami. Odznacza się dużą soczystością. Ma barwę jasnoróżową do czerwonej.
Charakterystyka smaku
Cechuje ją delikatny lekko słodki smak i zapach.
Przeznaczenie
Najczęściej wykorzystywana jest do pieczenia i grillowania. Może być podawana jest w formie steków i kotletów.
                            Oszczędzaj z Dominikiem
Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.
                            Znajdź najbliższy sklep
Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.
