Pierś kurczaka z pomidorkami, pesto i mozarellą

Aromatyczna pierś kurczaka w towarzystwie pomidorków koktajlowych i mozarelli nabiera nowego smaku. Świetna propozycja na obiad lub ciepłą kolację.

30 min czas przygotowania
>4 liczba porcji
W tym tygodniu polecamy
Promocje na kartę

Umytą i osuszoną pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, następnie nacieramy grubą warstwą pesto.

 

Do nagrzanego do 180 stopni piekarnika wkładamy pierś w żaroodpornym naczyniu – pieczemy 15-20 minut.

 

Wyjmujemy upieczoną pierś i układamy pokrojoną w plastry (dość grube) mozarelle i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Całość wkładamy na kilka minut do piekarnika, by ser się rozpuścił.

 

Danie możemy ozdobić świeżą bazylią. Najlepiej smakuje podawane z pieczonymi ziemniakami lub makaronem.  

Autor przepisu
Autor przepisu: Dominik Mięsny

Twój Sklep Mięsny

Opinie (1 głos)

5 / 5

Chcesz podzielić się z nam swoim przepisem? Wyślij go nam na: przepisy@dominik-miesny.pl

Składniki:

pierś kurczaka - 0,5 kg

2 czubate łyżki pesto

pomidorki koktajlowe

mozarella – ok. 15 dag

sól

pieprz


Oszczędzaj z Dominikiem

Dzięki naszej karcie będziesz płacił mniej za codzienne zakupy! Z Kartą Stałego Klienta możesz kupować taniej wysokiej jakości mięso i wędliny.

Zarejestruj kartę

Znajdź najbliższy sklep

Nasze sklepy znajdują się w kilku miejscowościach min. w Gdyni, Rumi, Redzie i Wejherowie. Sprawdź, czy w Twoim sąsiedztwie jest już Dominik Mięsny.

Znajdź najbliższy sklep

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce...